Sukukokous Kotkassa lauantaina 7.8.2021

Lauantaina 7.8.2021 pidettiin sukukokous Merikeskus Vellamossa Kotkassa. Osallistujia oli yhteensä 28, joista kuusi etäyhteydellä Teamsin kautta. Tilaisuus alkoi brunssilla, jonka jälkeen kokoonnuimme tilavaan auditorioon, jossa riittävistä turvaväleistä ilman koronavaaraa oli helppo huolehtia.

Puheenjohtaja Harri Silkosuon tervetulotoivotuksen jälkeen lauloimme Risto Vehviläisen johdolla perinteen mukaisesti Karjalaisten laulun.

Sääntömääräisen sukukokouksen puheenjohtajana toimi vankalla kokemuksella Risto Vehviläinen ja sihteerinä Pekka Silkosuo.

Kokous hyväksyi seuraavan toimintasuunnitelman kaudelle 2021-2023:

*         Uudet kotisivut www.vehvilaiset.fi pidetään ensisijaisena paikkana sukutiedon tallentamisessa. Henkilökuvia, haastatteluja ja valokuvia kerätään edelleen.

*         Jouko Suihkonen vie hiljalleen sukuselvityksen Vehvilä 1 ja 2 saamista kirjamuotoon eteenpäin valmisteltuaan ensin Suontientaipaleen sukuhaaraselvityksen

*         Järjestetään 1-2 tutustumiskäyntiä tai retkeä. Vaihtoehtoina ovat mm.

*         Kierros Suonenjoen vanhalla hautausmaalla ja kirkossa oppaan johdolla.

*         Talokierrosten jatkaminen Vehvilässä

*         Rauhan kylpylä Imatralla

*         Tavoitteena tutustuminen eduskuntaan ainaisjäsen Anu Vehviläisen johdolla istuntokaudella 2022-23

*         Kannustetaan pitämään esim. serkkutapaamisia

*         Kokousten ja retkien julkaisemiseksi laajemmalle joukolle voidaan käyttää mm. Facebookia, Sisä-Savo lehteä, Savon Sanomia ja Sukuviestiä

Jäsenmaksuksi päätettiin 25 euroa ja ainaisjäsenmaksuksi 200 euroa vuodesta 2022 lähtien. Liittymismaksua ei toistaiseksi peritä. Uudeksi tulomuodoksi talousarvioon hyväksyttiin uusien kotisivujen ylläpidon tuki/mainosmaksuksi 50 €/henkilö ja 100 €/yritys. Sukuseuran sivuille lisätään osio, jossa julkaistaan kaikki tukensa tai mainoksensa antaneet. Yritykset saavat lisäksi nimensä yhteyteen linkin omille kotisivuilleen.

Hallituksesta poisjäävien Jouko Suihkosen ja Johanna Järvirannan tilalle valittiin Taina Peltonen ja Harri Vehviläinen. Hallituksessa jatkavat Harri Silkosuo, Marleena Luopa, Merja Vehviläinen, Tero Vehviläinen, Pekka Silkosuo ja Ismo Kokko.

Varsinainen kokous päätettiin myös perinteiseen tapaan Riston johdolla Savolaisen lauluun.

Iltapäiväkahvin ja yhteiskuvan jälkeen kenraalimajuri evp. Aarno Vehviläinen piti erinomaisen ja kiinnostavan esitelmän kokemuksistaan rauhanturvatyöstä Golanilla ja Libanonissa. Esitelmän jälkeen teimme oppaan johdolla tutustumiskierroksen Vellamossa sijaitseviin merimuseoon ja Kymenlaakson museoon. Kiitos kaikille mukanaolijoille ja erityiskiitos Aarnolle.

Päivän päätteeksi hallitus piti järjestäytymiskokouksen, jossa sukuseuran puheenjohtajaksi valittiin Harri Silkosuo ja varapuheenjohtajaksi Harri Vehviläinen. Tarkoitus on, että vuoden kuluttua Harrit vaihtavat tehtäviä keskenään.

Etäosallistujia
Sukuseuran puheenjohtaja Harri Silkosuo ja kokouksen puheenjohtaja Risto Vehviläinen
Aarno Vehviläisen esitelmän otsikkodia
Aarno Vehviläinen
Museokierrokselle lähdössä
Hääteemanäyttely innoitti lapset pukeutumaan näyttelypukuihin